HOUTPELLETS VOOR KACHELS

Image

OOK THUISLEVERING

Houtpellets zijn een vorm van vaste brandstof, die wordt gebruikt voor verwarming van panden of water. Deze brandstof wordt vervaardigd uit samengeperst houtafval. Bij toepassing in huis kan 30% bespaard worden ten opzichte van conventionele verwarming.

Er is een speciale installatie nodig om de pellets om te zetten in bruikbare warmte. Zo'n pelletkachel heeft een intern reservoir waar de pellets ingegoten kunnen worden. De pelletkachel wordt in de te verwarmen ruimte geplaatst. Met een pelletinstallatie voor centrale verwarming wordt ook water voor de radiatoren van andere ruimten opgewarmd en eventueel ook de warmwatervoorziening.

De pellets moeten droog opgeslagen worden. De hoeveelheid energie per volume is lager dan die van stookolie (5 kWh/kg voor pellets tegenover 11,9 kWh/kg voor olie, maar omdat er geen milieubeschermende maatregelen getroffen hoeven worden zoals vloeistofdichte vloeren of opvangbakken kan een conventionele olie-opslagruimte gebruikt worden voor de benodigde hoeveelheid pellets.